Тефтерчето на един Пътешественик

На пътешествие с Top Rent A Car

Днес се отправяме на едноседмично пътешествие, много по-различно от всички до тук. Поводът бе партньорството ни с Top Rent A Car Bulgaria, които бяха така любезни да ни предоставят нов автомобил, който да е наш верен другар в приключенията – да ни заведе на нови и любими дестинации. Казахме си защо не!? Нашият верен автомобил до момента е вече на доста години и решихме, че ще му дадем заслужена почивка за седмица.

На моите странички винаги има за всеки по нещо. В следващите редове ще ви разкажа за впечатленията ни от това симпатично RENAULT CLIO V 2021 и този път не само пътешествениците, но и автолюбителите, ще могат да зададат своите въпроси относно автомобила, услугите на Top Rent A Car и цялостното обслужване, което получихме, а то бе безупречно.

Още първия ден, в който автомобилът бе в нашите ръце, се отправихме на спонтанно нощно приключение. Бе средата на седмицата и без абсолютно никакви планове тръгнахме на нощно бягство в неизвестна посока. За спонтанна вечерна дестинация си избрахме красивия Балчик. Тръгнахме малко преди свечеряване, за да тестваме новото возило и докато осъзнавахме разликата, плавно наближавахме дестинацията.

Определено разликата между нова и кола на близо 20 години е голяма, но докато комфорта на новото возило е в пъти по-голям, то старото пък носи силна сантиментална стойност за нас. И в двата случая обаче става ли дума за приключение, се наслаждаваме максимално. Пътуването до тази любима дестинация бе истинско удоволствие. Били сме много пъти в Балчик, но не и толкова спонтанно. С такъв комфортен автомобил не бихме се поколебали да тръгнем отново. Пожелавам ви да се впускате в повече спонтанни бягства наблизо и далеч и ви поздравявам с този кадър на двореца!

В това първо приключение с автомобила бяхме повече в еуфория, а силното любопитство да разучим всички системи на автомобила в детайли оставихме за уикенда. Очакваше ни няколко идеи по-далечно пътуване и тогава вече щяхме да имаме възможността да изпробваме всякакви конфигурации.

За хора като нас, които наистина се наслаждават не само на дестинацията, но и на самото пътуване от и до нея, определено ще се понрави да пробват нов автомобил без да е нужно да си закупуват такъв. А също така могат да се наемат разлчини модели автомобили и всеки път преживяването да носи нови емоции.

Уикенда наближи и стегнахме багажа. Новото возило ни заведе на прекрасно уикенд приключение сред благата на земята и пробуждащата се природа. Крайната локацията бе село Надарево, обл. Търговище, а наш любезен домакин бе къщата за гости на Фондация Botanica Life. Надникваме за секунда към нея. Това кътче заслужава специално внимание, затова припомням подробната публикация за нашите приветливи домакни и какво точно правихме при тях (последвайте линка).

Вярвам, че следващите редове ще бъдат полезни за всички запалени автолюбители, които искат да бъдат съпричастни към нашия опит с RENAULT CLIO V.

А ако скоро ви предстои пътешествие и имате нужда от надежден автомобил, може да проверите всички налични автомобили директно от тук.

На първо място искам да отбележа, че тук моя спътник в живота и пътешествията Данчо ми помогна много и благодарение на него споделяме това подробно ревю. Имайте предвид, че ние не сме запалени автомобилисти, но ще получите неподправена информация от първа ръка. А той пък е от хората, които шофират с желание и удоволствие, като по този начин релаксират и намират своя начин за активна почивка.

За първи път имахме възможността да се докоснем до толкова нов автомобил за по-дълго време. Преживяването с автомобил на няколко месеца определено ни донесе страхотно преживяване и комфорт. Колата е с бензинов двигател 1.3, 130 коня, хеджбек 5 врати, автоматична скоростна кутия. Като окомплектоване получихме най-висок клас, което едва ли бихме си позволили при избор на нов личен автомобил. Въпреки по-големите джанти в първите 100км/ч колата е пъргава и ускорява бързо, но с увеличаването на скоростта пъргавината намалява, което е обратно на поведението на нашия личен автомобил (Opel Astra, 1.7 SDTI, 2004).

Компактният размер на Реното беше идеален в ежедневните ни пътувания из града, което я прави перфектен избор за градски автомобил, особено за дамите. Въпреки малките габарити, багажникът беше със задоволителен обем, в който успяхме да поберем 1 тъпан, 4 раници и 4-ма немалки пътешественици в купето, с които се отправихме на по-далечното пътешествие из страната.

Първите няколко дни използвахме автомобила с всички включени асистенти. В последствие спрямо влошеното състояние на пътя и липсата на маркировка, преценихме, че не е ефективно за пътищата, по които шофирахме, да изолзваме line assistance. От другата система, която се лишихме бе start/stop control, защото в по-натоварените часове, когато се придвижване в града, няколко секунди забавяне, могат да доведат до излишно напрежение на пътя.

Успоредното паркиране вече не е мисия невъзможна (за дамите). Колата е оборудвана с 12 камери и в допълнение има гледка от птичи поглед, която показва заобикалящите обекти и опасности още веднъж от друга перспектива. В допълнение 10 точки и за опцията автоматично паркиране, която може да конкурира успешно и майсторите на паркиране на тесни места.

Основните приложения, които използвахме на таблета, бяха навигация, конфигуриране режим на каране, контрол на системите и озвучение. Размерът, цветовете и контраста бяха на ниво, но откъм производителност и бързодействие има какво да се желае, ако го сравним с нашите телефони.

В колата звучеше любима музика. Озвучението ни допадна, като имаше възможност да изберем от готови конфигурации, но и сами да настроим по свой вкус, както и направихме. Нещо, което ни направи впечатление, че има говорители само отпред и ако сте заклет меломан, два допълнителни говорителя и отзад не биха били излишни. Шумоизолацията спрямо нашия личен автомобил бе в пъти по-добре и това е важен критерии, към който ще обръщаме внимание и в бъдеще.

Осветителната система също изключително много ни впечатли. Още в първия ден, когато взехме автомобила и се впуснахме в първото ни нощно пътуване, направихме паралела с текущото ни возило – взирането беше сведено до минимум и бялата светлина превръщаше нощта в ден.

Интериорът на автомобила определено е направен с голям вкус внимание. Детайли като електронно табло, голям таблет, подсветка на конзолата, дори поставките за чаши всъщност внесоха голям комфорт на пътуването ни. Изключително изчистен и практичен дизайн, изцяло съвпадащ с разбиранията ни за практичност и семплост.

Услугата по наемане на автомобил се случи много бързо и плавно, а отношението и сигурността, които получихме, позволи да се насладим максимално на тази една седмица с нов автомобил.

В заключение радваме се, че имахме възможността да се докоснем от първо лице до подобен автомобил, който да допринесе по нов и различен начин за нашите пътешествия. За всичко това благодарим от сърце на Top Rent A Car! Определено следващия път, когато имаме нужда или просто решим да пробваме нов автомобил, с удоволствие бихме се доверили отново на тях!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *