Тефтерчето на един Пътешественик

Здравейте, Пътешественици! 🌻

Добре сте дошли на страничките на Тефтерчето на един пътешественик да обикаляме заедно из красивата ни Родина, да се вдъхновяваме взаимно и да откриваме нови места! Аз се казвам Надежда и макар, че към момента вече 8 години живея в морската столица – град Варна, всъщност съм родена в столицата на хумора и сърцето на България – град Габрово. Надявам се повече от вас да са посещавали моя роден град или да знаете поне по една габровска шега, която може да ми споделите.

Като човек, който обожава движението във всичките му форми, се чувствам истински щастлива когато съм на път, спортувам или танцувам (най-вече народни танци). Това са нещата, които ме зареждат и смятам, че точно движението и промяната са това което ни тласка напред и разширява кръгозора ни.

Пътуването е моя страст, преди да обиколя света обаче, силно ми се иска първо да опозная Родината, да се добера и до най-отдалечените кътчета, да видя и най-удивителните гледки и да обогатя духа и съзнанието си с колкото може повече прекрасни български места и тяхната история. Паралелно с това обаче ми се иска всички прекрасни места, които посещавам да бъдат популяризирани. Страната ни е един безкраен извор на спиращи дъха гледки, природни феномени, исторически паметници, културно наследство и сгради шедьоври, модерни градове и уютни селца, атрактивни летни, зимни и лечебни курорти и още много красоти. Всички те заслужават да бъдат споделени и да посрещат отново и отново всички истински пътешетсвеници, точно като вас.

Ако някой ме попита коя е любимата ми дестинация, честно казано е много трудно да отлича само една. Не мога да назова едно любимо място – толкова много са и постоянно откривам нови и нови. А с всяка следваща посетена дестинация, страстта към опознаване на нови места става все по-голяма. Най-много от всичко обожавам да съм сред природата и там се зареждам най-силно. Затова ще споделя, че родният ми край и Балканът са местата, на които мога да се връщам отново и отново. Смятам, че във всеки край има по нещо впечатляващо за всеки, който търси своето местенце и тепърва ще откриваме заедно още много такива!

Благодаря ви, че избрахте да попътувате заедно с мен!

Наде 💖