Тефтерчето на един Пътешественик

Фестивал на пясъчните скулптури – Бургас 2017

И това лято на територията на морската градина в Бургас оживя пясъчният фестивален град. Тази година се провежда десетото юбилейно издание на фестивала и той представлява своеобразна ретроспекция, в която е събрано най-доброто от предишните издания. Всяка една пясъчна скулптура съответства по тема на минало издание, но е пресъздадена с нова визия, нов сюжет, нов дух и емоция.

В тазгодишното издание участие са взели 21 скулптори от България, Чехия, Полша, Украйна, Турция, Германия, Латвия, Португалия, Русия, които очароват всеки един от своите посетители със своите творения. Освен, че броят на желаещите да видят прекрасните скулптури от пясък расте, любопитен факт е, че всяка година се увеличава и количеството използван пясък за направата им. Миналата е било 5 500 тона, а за тази – подобаващо за юбилей – са подготвени със 100 тона повече. Тук може да разгледате и Фестивал на пясъчните скулптури – Бургас 2016 или пък да проследите историята на фестивала.

Ако все още се чудите дали Фестивал на пясъчните скулптури е вашата задължителна спирка по пътя към морето тази година, ви представяме и част от прекрасните творения, на които успяхме да се насладим по време на едно от морските ни пътешествия.

Още на входа ни посрещна голяма празнична торта, с огромни свещички, за да напомни за кръглата годишнина на фестивала.

“Честит рожден ден – 10 години пясъчни приказки”

Следват любими приказни герои, филмови образи, любимци на малки и големи, пред които със сигурност ще се удивите. Всеки един от тях е направен с огромно внимание към детайлите и всеки път съзерцавайки го, може да откриете по нещо, което до сега сте пропускали.

Любимата детска приказка прикова веднага вниманието ни. Почти толкова пленителни, колкото и във филмчето красавицата и звяра бяха един от най-желаните фон за снимки на всички влюбени.

Красавицата и Звяра

– Пуснах я да си отиде.
– Ти какво? Как можа да го направиш?
– Трябваше.
– Да… но защо?
– Защото я обичам” – разговор между Звяра и часовника,

Пепеляшка

“Дори чудесата отнемат малко време.”

Хлапето

Айнщайн

“Разликата между гения и глупостта е, че геният има граници.”

Смърфовете

Замък

Килиманджаро

Мадагаскар

Пинокио

“Винаги позволявайте на съвестта да ви води.”

Гъливер

Композиция от слонове

Кинг-Конг

И за финал – най-впечатляващите за нас пясъчни фигури. Това бяха именно тези обвързани с българската история.

Трио Българка

Хан Крум

Полезна информация: Фестивалът на пясъчните скулптури 2017 е отворен за посещение всеки ден от Понеделник до Неделя, като през Юли и Август работното време е от 08:00 до 22:00ч, а през Септември работното време ще бъде от 09:00 до 21:00ч.

Локацията е парк “Езеро” до Конната база, а цените за посетители са 1.50 лв. за пенсионери и ученици, 2.50 лв. за групов билет, 3.50 лв. обикновен билет. Входът за всички деца до 7 год. и лица с увреждания е безплатен.

Благодарим ви, че споделяте това забележително събитие с приятелите си. Можете да помогнете повече хора да преоткриват красотите из Родината ни и да се вдъхновяват от тях.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *