Тефтерчето на един Пътешественик

Фестивал на пясъчните скулптури – Бургас 2016

Всяко лято на територията на морската градина в Бургас оживява един пясъчен град. Ежегодният фестивал на пясъчните фигури е традиция в града и всяка година представя на своите посетители майсторски изработени пясъчни скулптури от различна тема. С всяка изминала година посещаемостта на фестивала нараства и радва малки и големи със своите огромни фигури. Освен огромен брой посетители, фестивалът събира и все повече творци, които с удоволствие разкриват таланта си.

Сведения за изкуството за изграждане на скулптури от пясък съществуват още от времето на древните египтяни. В днешни дни то придоби огромна популярност със стотиците състезания, провеждани по цял свят. С годините майсторите стават все по изкусни и произведенията им намират място дори в книгата на рекордите на Гинес, както и на много рекламни каталози, събиращи зрители от различни кътчета на света.

Темата на фестивала за 2016 година е Кино герои.

Представяме Ви част от фигурите, които имахме удоволствието да разгледаме тази година, а за да видите всички на куп, не забравяйте да посетите това лято фестивала на пясъчните скулптури в Бургас.

Замръзналото кралство

“Някои хора си струват да се разтопиш за тях.”

Пингвините от Мадагаскар

Мечо Пух и приятели

– Ще бъдем ли приятели завинаги? – попита Прасчо.
– Дори и за по-дълго! – отговори Мечо Пух.

Магьосникът от Оз

-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти.
-Не знам – каза Плашилото – но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.

Avengers

Ледена епоха

Сид: Това ще бъде най-готината миграция. Казвам ви. Ще ви покажа страшни гейзери… Знаеш ли, този ледников период започва да ми писва. Знаеш ли за какво съм се замислил: тотално затопляне!
Мани: Мечтай си!

ZooTopia

Кумба

Хотел Трансилвания

Малкият принц

“Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна.”

Благодарим ви, че споделяте това забележително събитие с приятелите си. Можете да помогнете повече хора да преоткриват красотите из Родината ни и да се вдъхновяват от тях.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *