Тефтерчето на един Пътешественик

Обърнатата къща в село Марчево

dsc_0009_1Навярно не може да си представите какво значи обърната къща, но по снимките веднага ще забележите, че това означава, че къщата буквално е обърната с главата надолу. Случайно бяхме попадали на реклама за тази къща в социалните мрежи като на пръв поглед бяхме също толкова учудени, колкото сте и вие в момента. Веднага проверихме къде се намира, дали ще може в скоро време да я видим с очите си, но локацията ѝ се оказа далеч далеч от нас – на другия край на България. Оставаше ни да се примирим с интересните снимки и материали, които намерихме за нея и да си помечатем да я видим на живо в някое от далечните ни пътешествия до другия край на страната.

Мина доста време и остана само споменът за това нестандартно архитектурно творение. Напълно бяхме забравили къде точно се намира то и че изобщо съществува. Някъде дълбоко в съзнанието ни първоначалното ни любопитство за тази къщичка беше вече затрупано и чакаше да бъде отключено в някой нов момент.

dsc_0011_1 В края на лятото село Марчево беше част от нашата обиколка и мястото, където отседнахме по време на тази екскурзия посветена на селския туризъм. Локацията му се оказа повече от добра и без да искаме бяхме попаднали в средата на всички забележителности и съседни селца, които бяхме планирали да посетим.

Разбира се обичаме да отделяме специално внимание на самите места, в които отсядаме и още на първия ден направихме една пълна обиколка пеша на село Марчево, за да се запознаем с него, да набелжим и други интересни места. Ненадейно встрани от главния път забелязахме открояващия се зеленикав цвят и нестандартна форма скрита сред останалите “нормални” къщи и директно се насочихме натам. Още няколко погледа бяха достатчъно да навържем спомена и реалността и да разберем, че напълно неочаквано се бяхме озовали до същата тази Обърната къща, на която преди месеци се удивлявахме и си бяхме казали, че сигурно никога няма да видим на живо.
Е, когато човек най-малко очаква, бива изненадан най-приятно, а тези малки “а-ха” моменти ни провокират да не казваме повече думата “никога”. Човек просто не знае кога и от къде за него, обстоятелствата биха се стекли благоприятно, би се озовал на места, които не си е предствял или би направил неща, които са били на светлинни години от съзнанието му.

Обърната къща е може би най-нестандартната къща за гости в България, която ще ви изненада с нестандартния си вид не само отвън, но и отвътре. Още в двора забелязваме, че градинката и покрива са разменили своите места, а коминчето – естествено остава под самата къща. Влизайки вътре подът е равен, което пък прави стените и прозорците наклонени. Колкото и да е странно, толкова е и привлекателно за пътешествениците да излязат от рамките на стандартното и навика и да погледнат живота от друг ъгъл. Тераските, парапетите дори гаража висят с главата надолу и това е напълно нормално зад оградата на Обърнатата къща.

Обърнатата къща предлага на разположение на гостите си 4 уютни спални, кухня оборудвана с всички необходими уреди за приготвянето на вкусни ястия, а камината в хола допринася за пълна релаксация. Навън може да си спретнете барбекю с приятели, да избягате от жегите в открития басейн или градинското джакузи. Най-енергичните гости могат да съчетаят всичко това и с тенис на маса в самия двора на къщата.

Ако търсите нещо различно и нестандартно, то тогава си струва да пропътувате разстоянието до другия край на България и да се отдадете на поредната приятна емоция.

Благодарим ви, че споделяте това забележително място с приятелите си. Можете да помогнете повече хора да преоткриват красотите на Родината ни и да се вдъхновяват от тях.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *