Тефтерчето на един Пътешественик

Замък “Влюбен във вятъра”, Равадиново

Замък…В България… Не, не сте се объркали!
Ако сте минавали покрай Равадиново и сте се замисляли дали да спрете за малко, следващия път не се замисляйте. Ако пък не сте – нека това бъде една от следващите ви дестинации, лятото ни зове.

Уникалното и нестандартно архитектурно творение се простира върху площ от 20 декара. „Влюбен във вятъра“ все още не е напълно завършен, но въпреки това ще ви впечатли с мащабите и оригиналния си дизайн.
Навсякъде из градината ще откриете статуи, огромни дървени фенери с красива дърворезба, каменни птици и русалки. Вниманието към детайлите ще забележите във всички посоки, а посещението ви няма как да не предизвика интерес за още и още, докато обикаляте всяко кътче.

Към замъка има още и парк, езеро с лебеди, параклис и изба. Сградата отвън е украсена с орнаменти от месинг, които ни препращат в легендарните рицарски времена. Те висят по каменните стени, обвити в задната част на замъка с гъст бръшлян.

Грешнико, какво направи, как живя ?
“Направих Замък с езеро и две добри деца.”

Собственикът иска цяла България да знае, че всеки може да дойде тук по всяко време и да види замъка. “Направих го в България, защото сме родени тук и тук ще умрем , а той ще остане…”

Приеман или отричан, Замъкът е една осъществена мечта и по-добре да си доставим удоволствие и радост от посещението и възхищението на сътворената красота.

Благодарим ви, че споделяте това забележително място с приятелите си. Можете да помогнете повече хора да преоткриват красотите на Родината ни и да се вдъхновяват от тях.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *